GÖRÜNTÜLÜ DİYAFON SİSTEMİ UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DETAYLAR
Görüntülü diafon sistemi yaptırmaya karar verdiğiniz zaman, satın alacağınız doğru markayı, uygulama yaptıracağınız profesyonel firmayı ve uzun yıllar boyunca sıkıntısız performansı yüksek bir biçimde kullanabileceğiniz sistemi belirlemek için aşağıdaki sıralamış olduğumuz on üç maddeyi dikkatli bir biçimde inceleyip uygulamaya geçmenizi önemle belirtiriz.
- Görüntülü diyafon alanında uzman, teknik ve anlatım bilgisine sahip mühendis, tekniker veya teknisyen ünvanlarından birini taşıyan bir yetkiliye keşif yaptırın. (Keşifler tarafımıza yaptırılırsa herhangi bir ücret talep edilmez.)
Keşif esnasında göz önünde bulundurulması gereken ayrıntılar;
- Dış ortamda ( bina ana giriş kapısı dışında) kameralı panelinin montajının yapılacağı yerin doğru belirlenmesi. Montaj zeminin düz ve sert olması, değil ise özel montaj aparatları ile düzgün ve sert bir zemin haline getirilmelidir. (Kullanılan ilave ürünlerin parazit oluşturmayacak ürünler olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.)
- Kameralı zil panelini monte ettiğimiz zaman, zile basan kişi bina giriş kapısı önünde her hangi bir alanda yada birbirinde farklı herhangi bir açı ile dursa bile daire içerisinde bulunan monitörden görünebilmelidir. Eğer görünemeyecek durumda ise kameralı zil panelinin açısı açı aparatları ile uygun hale getirilecek biçimde tasarlanmalıdır. (açı aparatının kaç derece ile bakacağı keşif esnasında belirlenmelidir.)
- Binada bulunan tesisatın merkez (toplanma) noktası belirlenmelidir. Çünkü sistemi yöneten sistem beyni (sistem kontrol santrali) merkez noktaya (kofraya) konulur.
- Sıva altı boruların çapı ölçülmeli, borunun çapına göre kablo ve marka seçimi yapılmalıdır.
- Sıva altı boruların çapı çekilecek kablo için yetersiz, borunun içerisi istenmeyen maddeler ile dolmuş ya da sıva altında daha önceden çekilmiş hiçbir boru yok ise kablo güzergahı takip edilerek tesisatın daireler arasında birbirinden birbirine geçip geçmediğine bakılmalıdır. Hiç bir şekilde kablo geçişi ve sıva altı boru yok ise; kablo şaftı, aydınlık yada katlar arasının kırıma uygun olup olmadığına bakılmalıdır.
- Daire içerisine takılacak monitörlerin ve yer tespitinin, dairelerin her birinin keşfi yapılarak belirlenmesi gereklidir.
- Marka ve kullanılacak ürünler binada yapılan keşfe göre belirlenmelidir.
- Teklif alınacak markaların eskitme, dayanıklılık TSE, CE, vs. gibi belgelerinin sorgulanması gereklidir.
- Markadan önce kurulum ve servis hizmeti alınacak uygulamacı belirlenmelidir.
- Uygulamayı yapacak firmanın iş için ne kadar yeterli olduğu araştırılmalıdır. Teknik personel sayısı - ünvanları, araç adedi - ağırlıklı hangi bölgelerde bulundurulduğu, …gibi bilgiler detaylı bir biçimde sorgulanmalıdır.
- Görüntülü diafon sistemini kurduracağınız firmanın, ne kadar sürede ve kaç kişilik bir ekiple binanızdaki sistemi devreye alacağı sorgulanmalıdır.
- Almayı düşündüğünüz ürünün performansı, çalışma süresi ve arıza sorgulanmalıdır.
- Kurulumu yapan firmanın arızalara müdahele süresi sorgulanmalıdır.
- Sistem içerisinde arıza veren bütün ürünler için yedek parça temin süreci sorgulanmalıdır.
- Her daire için kullanılacak görüntülü cihazın kullanılacak daireye ne kadar uygun olup olmadığı belirlenmelidir.
- Montajını istediğiniz monitörün ekran çözünürlüğü, çerçeve boyutları ve uygunluğu sorgulanmalıdır.
- Garanti şartlarının geçerli olması için fatura alınmalıdır.
- Yerinde ve parça garantisini gösteren resmi dokümanlar alınmalıdır.
Batı Bulvarı ATB İş Merkezi No : 1/106 Macunköy Yenimahalle
Yenimahalle ANKARA
Telefon
0312 312 78 07 - 0541 765 43 21
E-Mail